Sint-Petersburg: Witte Nachtenfestival

Sint-Petersburg heeft haar bekende Witte Nachtenfestival, het moment waarop de nachten gewoon licht blijven, waarin de sfeer van romantiek in de lucht hangt met vrolijkheid en een zweem van melancholie. De inwoners struinen langs de Neva oevers en overal klinkt muziek in de stad met de lange geschiedenis. Je zal versteld staan van de opera en de geschiedenis en dat maakt dit festival een klasse apart in de lijst van de muziekfestivals die je echt niet mag missen.

Oslo: Het Oya Festival

Noorse talenten, opkomende nieuwe bandjes en de grote namen die het al lang gemaakt hebben. Zij staan zij aan zij tijdens het Oya Festival in Oslo. In augustus staat de Noorse hoofdstad centraal in dit festival, waarbij de ruige rock afgewisseld wordt door gitaarsolo’s om van te smullen, terwijl de blues muzikanten zich klaarmaken voor hun beurt. Er is ook jazz te horen, maar elektro en urban komen ook zeker aan bod. Het festival is een hoogtepunt, maar houdt ook rekening met de aankomende jaren: Duurzaamheid staat hier namelijk ook centraal.

Reykjavik: Iceland Airwaves

Waar kan een festival gehouden worden met een naam als Iceland Airwaves? Juist, Reykjavik is het centrum van de muzikale wereld op het moment dat IJsland het festival mag organiseren. Het Rolling Stone magazine roemde het festival al in het blad, en hoe kan het anders? Tijdens het festival word je omringd door geisers, lavavelden en watervallen, en het wordt gehouden op een vulkanisch eiland. Dit festival is niet alleen geweldig dankzij de muziek, maar ook vanwege de hele belevenis van het eiland. Het festival wordt rond 1 november gehouden.