Wanneer het lekker weer is, zijn we helemaal klaar voor een feest en dat is goed te zien aan de lijst met festivals die binnen Nederland gehouden worden: Carnaval, Koningsdag, Lowlands, ADE, Sensation White, Awakenings en ga zo maar door. Er zijn uiteraard ook genoeg feesten te vinden over de grenzen en wij hebben een leuke lijst gemaakt om je kalender alvast te voorzien van een aantal hoogtepunt waar je zeker wel bij wil gaan zijn.

  1. Burning Man Festival – USA

Het Burning Man Festival is een feest dat gevierd wordt in Nevada, en wel midden in de woestijn. Alles is hier mogelijk, en duur is het zeker niet, want het Burning Man Festival is een feestje waarbij je alleen dingen kunt kopen door middel van ruilhandel. Je zorgt zelf voor een camper of een tent om in te slapen, maar zorg ook dat je het één en ander mee hebt om te ruilen met andere mensen. Drinken doet het altijd goed, maar leuke gadgets werken natuurlijk ook prima in de ruilhandel. Het Burning Man Festival heeft dus wat voorbereiding van jouw kant nodig, maar de kans is groot dat het een erg leuk feestje zal worden.

  1. Songkran Festival – Thailand

We kennen inmiddels allemaal de Full Moon Party wel van Koh Phangan, dus dat is waar we je niet op gaan wijzen. De Thaise hoofdstad Bangkok komt echter wel op onze lijst voor, en wel met de Songkran. In feite is dit het Oud en Nieuw van Thailand waarbij de straten van de stad in een waterballet veranderen door waterpistooltjes en ballonnen.

  1. Holi Festival – India

Ken je het Holi Festival (of Colours) en de Color Run die in de grote steden van Nederland gehouden worden? Deze feesten komen eigenlijk uit India en dat is waar je het echte Holi feest mee kunt gaan vieren. Het festival is daar bekend onder de naam Phagwa of Holi-Phagwa en oorspronkelijk is het een feest dat voortkomt uit het hindoeïsme. Het gaat om de overwinning van het goede tijdens het vieren van de lente. Je hebt vast wel eens beelden gezien van alle kleuren die door de straten gaan en dat is precies waarom dit festival zo’n spektakel genoemd kan worden.

  1. Bay to Breakers – USA

Bay to Breakers is eigenlijk een wedstrijd waarbij de deelnemers van de ene baai naar de andere baai moeten rennen. De meeste mensen die er aan mee doen, trekken leuke outfits aan en het hele gebeuren eromheen zorgt ervoor dat het een belevenis is om dit eens zelf mee te maken van dichtbij.

  1. Coachella – USA

In de woestijn van de Colorado wordt een festival gevierd met de naam Coachella, en het is een festival waar bohemians en hippies zeker hun hart op kunnen halen. Het is een groot feest waarbij nieuwe ontmoetingen en muziek hoogtij vieren in de hitte van de woestijn.

  1. Boryeong Mud Festival – Korea

Moddergooien klinkt misschien negatief, maar tijdens het Boryeong festival in Korea mag je zoveel moddergooien als je wilt. Het is een groot festival dat in de zomer gevierd wordt, en volgens velen is het moddermasker nog eens bijzonder gezond voor je huid ook nog. Reden te meer om dit festival op de planning te zetten!